Magnetfiske med dubbelsidig magnet. Tips & Trix

De stora fördelarna att magnetfiska med en dubbelsidig magnet är just att du kan välja att använda den på två olika sätt. Jag berättar lite mer om dessa nedan.

Lyftögla monterad i sidan

Det första och mest använda sättet är att ha lyftöglan monterad i hålet som finns på sidan av magneten. När man då kastar ut den i vattnet och drar den längs botten så har man alltså en magnet som är riktad nedåt och den andra uppåt. Här kan man alltså hitta saker som ligger lite gömda i botten, men inte allt för långt ned.
Nackdelen är dock att magneterna tappar upp till 70% av sin lyftkraft när man lyfter objekt sidleds. Detta kan reslutera i att man istället tappar mycket av objekten man stöter på.

Lyftögla monterad i mitten

magnetfiskebutiken 107mm dubbelsidig magnet för magnetfiske

Det andra sättet (Vilket jag rekommenderar) är att ha lyftöglan monterad i mittenhålet. När man nu kastar ut magneten för att dra den längst botten, så får man en magnet som pekar åt den riktning man drar den och den andra har då sin riktning ”bakåt”.
Detta gör att magneten gräver ned sig lite bättre i botten och får ett ordentligt grepp om objektet. Den bakre magneten kan då vara med och fånga upp det den främre magneten eventuellt missar. Detta har av egen erfarenhet gett mycket bättre resultat och mindre frustration över att man tappar objekten när man kommer över vattenytan.

Så tänk på detta när du köper en dubbelsidig magnet!

Att tänka på

Glöm inte att känna så att lyftöglan och dess låsning sitter ordentligt inför varje kast. Det är otroligt lätt för stenar och andra föremål på botten att slå till på lyftöglan så att den börjar skruvas upp. Du kan även ha en rulle gängtejp med dig och dra några varv i gängorna för att säkra upp detta ännu mer.

Gänglåsning, som t.ex Loctite, som används till vanliga enkelsida magneter är inte att rekommendera på en dubbelsidig magnet om du enkelt vill kunna byta hål när du väl är ute och magnetfiskar. Har du bestämt dig för att du bara kommer använda ena hålet varje gång du är ute, då kan du absolut använda en riktig gänglåsning för att vara på säkra sidan.

Vart köper jag en dubbelsidig magnet?

Du hittar allt du behöver hos Magnetfiskebutiken.
Här nedan har du 2 olika storlekar av dubbelsidiga magneter:

75mm Dubbelsidig magnet med 2*250 kg lyftkraft.
107mm Dubbelsidig magnet med 2*480 kg lyftkraft.

Du hittar såklart alla nödvändiga tillbehör som rep, skyddshandskar och förvaringsväska där också.